Gesztenye fesztivál

A gesztenye ugyan napjainkra egyre népszerűbb hazánkban is, ennek megfelelően számos településen Gesztenye fesztivál várja az érdeklődőket a szezonban. A gesztenye rendkívül egészséges számos a szervezet számára hasznos vitamin- és ásványi anyag is megtalálható benne. Jótékony hatásai rendszeres fogyasztás mellett érvényesülnek igazán, ezért érdemes belőle minél többet fogyasztani. Vagy akár eltenni télire. Hiszen a gesztenyéből lekvár, befőtt is készíthető, de remekül le is fagyasztható.

Számos édes és sós étel alapanyagául szolgál, bár jellemzően süteményekben használjuk. A gesztenyeliszt pedig a glutén érzékenyek étkezésében nagy segítség. A fesztiválokon mindenféle gesztenyés étellel, de akár gesztenyéből készült figurákkal is találkozhatunk.

Gesztenye fesztivál – Ágfalva

A Győr-Moson-Sopron megyei településen, mely Soprontól nem messze található, szintén a gesztenye szezonban, október elején kerül megrendezésre a rendezvény. Mert bizony az ismertebb Levendula fesztivál vagy az Almafesztiválok mellett léteznek kevésbé ismertek, mint például a Céklafesztivál vagy akár a Sütőtök fesztivál és ilyen a Gesztenye fesztivál is. Ezen az eseményen számos termelő kínálja portékáit és gesztenyés ételek sokasága várja az érdeklődőket. A portékák széles kínálata mellett számos érdekes programmal, zenei és egyéb táncos műsorokkal is várják a látogatókat.

Velemi Gesztenye Napok – Velem

A Vas megyei kis településen, mely Kőszegtől nem olyan messze található szintén október elején kerül hagyományosan megrendezésre a Gesztenye fesztivál. Ezen a környéken élnek az ország legidősebb gesztenyefái. A helyszín a falu főutcája, a Rákóczi utca. Érdekes programokkal és gasztronómiai különlegességekkel, vásárlási lehetőséggel is várják az érdeklődőket.  

Gesztenye, boros és toros fesztivál – Tormafölde

A Zalai megyei településen nemcsak torma, de szelídgesztenye is nő bőven. Ennek tiszteletére pedig 2008. óta tartanak évről évre a gesztenye szezon idején – jellemzően október elején – nagyszabású rendezvényt. A különleges szórakoztató és kulturális programok mellett természetesen sok gesztenyéből készült különlegesség is várja a látogatókat.

https://www.programturizmus.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom