Tartalomjegyzék
A gesztenye golyó egy rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség, a házibulik és a gyerekzsúrok elmaradhatatlan kelléke, akárcsak a kókuszgolyó, vagy a diós golyó. A legjobb benne pedig az, hogy számos módon variálható attól függően, hogy mit találunk otthon. Mivel nem kell sütni a legnagyobb melegben is készíthetjük. Adhatunk hozzá kakaó port, így sötétebb golyókat kapunk. A rumos meggy íze különösen harmonizál a gesztenyével, ne hagyjuk ki belőle. Nagyon jó választás, ha csak egy gyors desszertre vágyunk és annyira egyszerű, hogy elrontani sem lehet!
Gesztenye golyó recept
Hozzávalók:
- 1 csomag darált háztartási keksz (lehet teljes kiőrlésű is)
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 dkg vaj vagy margarin
- tej
- rum vagy rumaroma
- 2 marék magozott meggy
- kókuszreszelék
A gesztenye golyók elkészítése lépésről – lépésre:
- A darált kekszet egy nagy tálba öntjük.
- Hozzáadjuk a felolvasztott gesztenyemasszát, a puha vajat vagy margarint kevés rumot vagy aromát és annyi tejet, hogy jól formázható masszát kapjunk. Keverhetünk hozzá egy evőkanál cukrozatlan kakaó port is.
- Ezután a kívánt méretű golyókat formázunk belőlük, majd a közepükbe egy – egy szem meggyet teszünk.
- Majd kókuszreszelékben megforgatjuk a golyókat és egy tálra tesszük őket.
- Hűtőben legalább egy órát hagyjuk hűlni, hogy összeérjenek az ízek.
- Ezt követően tálaljuk.
Igazán kitűnő választás nyári nagy melegben, amikor egyébként sem szeretnénk a sütővel még tovább melegíteni a lakást. A gesztenye fűszerei a rum mellett a vanília is. Bármilyen gyümölccsel készíthető, de meggyel az igazi, melyet, ha előtte rumba áztatunk, igazán nagyon zamatos lesz! Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Gesztenye
Vissza a kategória cikkeihez