Gesztenye golyó

A gesztenye golyó egy rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség, a házibulik és a gyerekzsúrok elmaradhatatlan kelléke, akárcsak a kókuszgolyó, vagy a diós golyó. A legjobb benne pedig az, hogy számos módon variálható attól függően, hogy mit találunk otthon. Mivel nem kell sütni a legnagyobb melegben is készíthetjük. Adhatunk hozzá kakaó port, így sötétebb golyókat kapunk. A rumos meggy íze különösen harmonizál a gesztenyével, ne hagyjuk ki belőle. Nagyon jó választás, ha csak egy gyors desszertre vágyunk és annyira egyszerű, hogy elrontani sem lehet!

Gesztenye golyó recept

Hozzávalók:

  • 1 csomag darált háztartási keksz (lehet teljes kiőrlésű is)
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 dkg vaj vagy margarin
  • tej
  • rum vagy rumaroma
  • 2 marék magozott meggy
  • kókuszreszelék

A gesztenye golyók elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A darált kekszet egy nagy tálba öntjük.
  2. Hozzáadjuk a felolvasztott gesztenyemasszát, a puha vajat vagy margarint kevés rumot vagy aromát és annyi tejet, hogy jól formázható masszát kapjunk. Keverhetünk hozzá egy evőkanál cukrozatlan kakaó port is.
  3. Ezután a kívánt méretű golyókat formázunk belőlük, majd a közepükbe egy – egy szem meggyet teszünk.
  4. Majd kókuszreszelékben megforgatjuk a golyókat és egy tálra tesszük őket.
  5. Hűtőben legalább egy órát hagyjuk hűlni, hogy összeérjenek az ízek.
  6. Ezt követően tálaljuk.

Igazán kitűnő választás nyári nagy melegben, amikor egyébként sem szeretnénk a sütővel még tovább melegíteni a lakást. A gesztenye fűszerei a rum mellett a vanília is. Bármilyen gyümölccsel készíthető, de meggyel az igazi, melyet, ha előtte rumba áztatunk, igazán nagyon zamatos lesz! Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Gesztenye

Vissza a kategória cikkeihez