Tartalomjegyzék
A kekszes alapú gesztenye tekercs egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség, mely bármely alkalomra igazán nagyszerű vendégváró sütemény. Mivel sütni sem kell, ezért a nyári nagy melegben is könnyedén elkészíthető. Ráadásul a szelídgesztenye rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz és számos édesség alapanyagául is szolgál. Érdemes belőle a gesztenye szezonban nagyobb mennyiséget beszerezni, mert rendkívül jól tárolható, így kedvezőbben jutunk hozzá, mint az év bármely szakaszában.
Egyszerű gesztenye tekercs recept
Hozzávalók az alaphoz:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaó por
- rum vagy rumaroma – ízlés szerint
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg vaj vagy margarin
- rum vagy rumaroma – ízlés szerint
- rumban áztatott aszalt szilva – elhagyható
Hozzávalók a díszítéshez:
- kókuszreszelék
- csokidara vagy csokireszelék (elhagyható)
- tejszínhab (elhagyható)
A gesztenyekrémes tekercs elkészítése lépésről-lépésre:
- Először az alap hozzávalóit összekeverjük, majd összegyúrjuk. Akkor jó, ha nyújtható masszát kapunk.
- Majd a krémet is összekeverjük. Ehhez először villával összetörjük a gesztenyemasszát, majd összedolgozzuk a margarinnal, porcukorral és az ízlés szerinti rummal vagy aromával.
- Keverhetünk hozzá rumba áztatott, lecsöpögtetett aszalt szilva darabokat is.
- A tésztát kétfelé vesszük, majd vékonyra kinyújtjuk.
- Megkenjük a krémmel és egy konyharuha segítségével szorosan feltekerjük.
- A tetejét kevés rumos tejjel megkenjük és kókuszreszelékkel, vagy csokidarával megszórjuk.
- Hűtőben pihentetjük néhány órát, hogy az ízek összeérjenek és könnyebben szeletelhetővé váljék.
Tetszés szerinti szeletekre vágjuk és akár még porcukorral megszórva, esetleg tejszínhabbal kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Gesztenye
Címlap kép: Gesztenyés tekercs (forrás: https://edenpremium.hu/blog/linzer-lisztkeverek-receptek/gesztenye-tekercs)
Vissza a kategória cikkeihez