Gesztenyéből készült figurák

Ha van egy kis időnk, és a gyerkőcökkel szeretnénk valami kreatívat csinálni, nagyon jó ötlet a dióból vagy gesztenyéből készült figurák. Dió szinte minden háztartásban akad. De ősszel remek program az erdőt, mezőt járva a különböző őszi kincsek begyűjtése is. Ezek mind jól jöhetnek ajándékok készítéséhez vagy őszi dekorációhoz, de akár már a karácsonyi dekorációra gondolva is. Érdemes ilyenkor színes faleveleket, gesztenyét, tobozt, faágakat, csipkebogyót szedni, mind remek alapanyag a különböző kreatív ötletek megvalósításához. A tobozokból készülhet toboz figura vagy koszorú, a falevelekből képek, de számos más egyéb is, csak a fantáziánk szabhat határt.

Gesztenyéből készült figurák

Gesztenyéből számos ötletes állatka készíthető és nem kell hozzá sok eszköz sem. Néhány színes filc darab, filctoll, ragasztó, vagy festék segítségével kedves kis állatkák készíthetők.

Íme néhány ötlet: 

Gesztenyéből készült figurák – süni, pók

Hozzávalók:

  • filc 
  • fekete filctoll
  • ragasztó
  • gesztenye
  • fogpiszkáló

Elkészítése: 

  1. A filc darabból kivágunk két szemet.
  2. A fekete tollal megrajzoljuk a sünike orrát.
  3. Lyukakat készítünk egy szög segítségével.
  4. A fogpiszkálót ragasztóba mártjuk és a ragasztós részét a lyukba helyezzük a pálcikának.
  5. Majd felragasztjuk a szemeit is.

A pók ugyanígy készül, de annak hosszú megtört gyufaszálak a lábai.

Ha társasjátékot is készítünk egy nagyobb kartonpapírra a különböző gesztenye figurák is lehetnek akár a bábok. Különböző színű filcekből különböző színű bábok készíthetők.

Mi készülhet még gesztenyéből? 

Különböző egyéb állatkák – zsiráf, nyuszi – és ember figurák is készíthetők gesztenyéből. Vagy akár dióval, makkokkal együtt is. A gesztenye héja is felhasználható, melyből készülhet kabát a figuráknak, vagy akár pajzs, babakocsi is.

Ezeket a figurákat a gyerekek is egyszerűen el tudják készíteni és utána számos játéknál fel is tudják használni őket. Az őszi kincsekből remek játékokat is lehet készíteni! Minden csak fantázia és kézügyesség kérdése. Ráadásul nem eszközigényes, de remekül fejleszti a fantáziát!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Gesztenye

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom