Tartalomjegyzék
A gesztenyés krémes egy kekszes alapú, sütés nélküli rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség, mely bármely alkalomra remek választás. Kapcsos tortaformában készítve akár születésnapi tortaként is megállja a helyét. Mivel nem kell sütni, ezért nyári nagy melegekben is könnyedén elkészíthető, nem kell izzadnunk a forró sütő mellett. Bár a gesztenyés sütemények jellemzően az őszi gesztenye szezonban, vagy karácsony környékén kerülnek inkább előtérbe. Érdemes belőle a szezonban nagyobb mennyiséget beszerezni, mert rendkívül jól tárolható, fagyasztható és nagyon egészséges is.
Gesztenyés krémes sütés nélkül – recept
Hozzávalók az alaphoz:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg darált keksz
- 1 rum aroma
- 8 dkg margarin
Hozzávalók a krémhez:
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás puding
- 1 csomag habfixáló
A díszítéshez:
- csokireszelék vagy tortadara
A kekszes gesztenyés krémes elkészítése lépésről-lépésre:
- Először keverjük el a tejben a vaníliás pudingport és főzzük meg, majd tegyük félre, hogy kihűljön.
- Közben a kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával.
- Majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk.
- A margarint habosra kavarjuk a cukorral és hozzákeverjük a vaníliás pudingot.
- A kekszes alapra öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
- Ezután a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadva a habfixálót és az egészet a pudingos keverékre kenjük.
- Egyenletesen eloszlatjuk és hűtőbe tesszük néhány órára, hogy összeérjenek az ízek és könnyebben szeletelhető legyen.
Ha a hűtőből kivesszük reszeljünk rá étcsokoládét, vagy szórjuk meg tortadarával. Vágjuk egyenletes kockákra és így kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Gesztenye
Vissza a kategória cikkeihez