Gesztenyés krémes

A gesztenyés krémes egy kekszes alapú, sütés nélküli rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség, mely bármely alkalomra remek választás. Kapcsos tortaformában készítve akár születésnapi tortaként is megállja a helyét. Mivel nem kell sütni, ezért nyári nagy melegekben is könnyedén elkészíthető, nem kell izzadnunk a forró sütő mellett. Bár a gesztenyés sütemények jellemzően az őszi gesztenye szezonban, vagy karácsony környékén kerülnek inkább előtérbe. Érdemes belőle a szezonban nagyobb mennyiséget beszerezni, mert rendkívül jól tárolható, fagyasztható és nagyon egészséges is.

Gesztenyés krémes sütés nélkül – recept

Hozzávalók az alaphoz:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • 1 rum aroma
  • 8 dkg margarin

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 500 ml habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

Hozzávalók a díszítéshez:

  • csokireszelék vagy tortadara

A kekszes gesztenyés krémes elkészítése lépésről-lépésre:

  1. Először keverjük el a tejben a vaníliás pudingport és főzzük meg, majd tegyük félre, hogy kihűljön.
  2. Közben a kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával.
  3. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk.
  4. A margarint habosra kavarjuk a cukorral és hozzákeverjük a vaníliás pudingot.
  5. A kekszes alapra öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
  6. Ezután a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadva a habfixálót és az egészet a pudingos keverékre kenjük.
  7. Egyenletesen eloszlatjuk és hűtőbe tesszük néhány órára, hogy összeérjenek az ízek és könnyebben szeletelhető legyen.

Ha a hűtőből kivesszük reszeljünk rá étcsokoládét, vagy szórjuk meg tortadarával. Vágjuk egyenletes kockákra és így kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Gesztenye

Vissza a kategória cikkeihez