Gesztenyés pohárkrém

A gesztenyés pohárkrém egy rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség. A legjobb benne pedig az, hogy számos módon variálható attól függően, hogy mit találunk otthon. Készülhet kekszesen, vagy zabpehellyel, esetleg granolát is szórhatunk közé. De ez most egy mascarponés gesztenyekrém, mely 20 perc alatt elkészül, így gyors vendégváró finomságnak is kiváló. Díszíthetjük a szokásos tejszínhab helyett/mellett gyümölcsökkel ribizlivel, eperrel, akár áfonya vagy szeder szemekkel is. Nagyon jó választás, ha csak egy gyors desszertre vágyunk és annyira egyszerű, hogy elrontani sem lehet!

Gesztenyés pohárkrém recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg por zselatin
  • 1 dl víz
  • 2 dl hideg habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum vagy vanília kivonat
  • tetszés szerint ribizli, szeder, eper, málna, áfonya, meggy – a díszítéshez (elhagyható)

Gesztenyés pohárkrémek elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a díszítéshez szánt gyümölcsöket alaposan meg kell mosni a szárait, leveleit és a rossz szemeket ki kell válogatni.  Majd hagyni egy szűrőben lecsöpögni.
  2. A gesztenyemasszát felengedjük, ha fagyasztott.
  3. Ezután a zselatint kevés vízben kis hőmérsékletű gázon feloldjuk.
  4. Majd a gesztenyemasszát összekeverjük a hideg mascarponéval, a cukorral és a feloldott zselatinnal, a rummal és a vanília kivonattal.
  5. A hideg tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
  6. A krémet poharakba szedjük és tejszínhabbal, gyümölccsel díszítjük.
  7. Tálalás előtt lehűtjük.

Igazán kitűnő választás nyári nagy melegben, amikor egyébként sem szeretnénk a sütővel még tovább melegíteni a lakást. Bármilyen gyümölccsel készíthető, akár rétegezve is. De kerülhet bele babapiskóta, keksz, zabpehely, csak a fantáziánk szab határt. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Gesztenye