Gesztenyés sajttorta

A gesztenyés sajttorta egy könnyen, egyszerűen összeállítható, sütés nélküli kekszes alapú finom édesség. A sütés nélküli sütik főleg a nyári nagy melegben keresettek, amikor már nem szeretnénk az amúgy is mekeg konyhában tovább melegíteni a sütővel, de egy finom és gyorsan elkészíthető édességre vágyunk. Ez a recept tökéletesen megfelel mindezen elvárásoknak, gyors is és igazán finom, amely számos módon variálható is. Vendégváró finomságnak, de akár születésnapra is kitűnő választás.

Gesztenyés sajttorta sütés nélkül – recept 

Hozzávalók az alaphoz:

  • 30 dkg darált keksz
  • 10 dkg vaj

Hozzávalók a gesztenyés réteghez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 30 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 5 g zselatin
  • 20 ml rum vagy rumaroma

Hozzávalók a rétegezéshez:

  • 1 dl fekete kávé
  • 1 evőkanál porvukor
  • 6 db babapiskóta
  • kakaópor

Kekszes gesztenyés sajttorta elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a darált kekszet dolgozzuk össze a vajjal vagy margarinnal.
  2. Majd egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma vagy tepsi aljába simítsuk, nyomkodjuk bele és tegyük be a hűtőbe.
  3. Ezután a zselatint keverjük el kb. 30 ml vízben és tegyük félre.
  4. A mascarponét habosítsuk ki a tejszínt verjük habbá.
  5. Ezután keverjük a mascarponéhoz a villával összetört, fellazított gesztenyemasszát, a porcukrot, a rumot végül a mikróban pár másodperc alatt felolvasztott vizes zselatint is.
  6. Keverjük alaposan össze majd a tejszínhabot is adjuk hozzá.
  7. A rétegezéshez először a kávét keverjük el a porcukorral.
  8. A kekszes alapot vegyük ki a hűtőből és a gesztenyés massza felét simítsuk rá.
  9. Majd rakjunk rá egy réteg, kávéba megforgatott babapiskótát (ne hagyjuk benne ázni, mert szétesik, ha nagyon megszívja magát).
  10. Ezután fedjük be a gesztenyés massza másik felével.
  11. Simítsuk egyenletesre a krémet a tetején és 4-5 órára tegyük hűtőbe.
  12. Mikor megdermedt, kapcsoljuk le a forma szélét és szórjuk meg kakaó porral a torta tetejét.

Igazán dekoratív, finom édesség a végeredmény! Jó étvágyat hozzá! Gluténmentesen is készíthető.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Gesztenye

Vissza a kategória cikkeihez