Szedd magad gesztenye

Az utóbbi évek legnépszerűbb gyümölcs beszerzésévé vált a szedd magad gyümölcs akciók, akárcsak a szedd magad gesztenye. Bár ez utóbbi nem olyan népszerű, mint az eper, sárgabarack, őszibarack vagy a szilva, de bizony ilyen is létezik. Bár az utóbbi évek egyik sláger szedd magad akciója a levendula szedd magad.

Az ország számos pontján a különböző érési időszakokban várják az érdeklődőket, akik nem a piacokon és a bevásárlóközpontokban szeretnék megvásárolni a télire eltenni való gyümölcsöket, illetve lekvárok, befőttek hozzávalóit, hanem maguk szeretnék azt szüretelni. A gesztenye egyébként is nagy népszerűségnek örvend hazánkban, emiatt a szezonban országszerte több helyen is tartanak Gesztenye fesztivált. Ezeken a rendezvényeken is van lehetőség a különböző gesztenyés ételek kóstolására, valamint gesztenye – és gesztenyéből készült termékek vásárlására egyaránt.

A gesztenyét ugyanis nemcsak frissen fogyaszthatjuk, hanem el is tehetjük télire. Megfelelően tárolva akár 1 hónapig is eltartható frissen, de ha nem tudjuk ezalatt elfogyasztani, inkább dolgozzuk fel. A gesztenyéből befőtt, házilag készített gesztenyepüré, lekvár is készíthető, de le is fagyaszthatjuk.

Szedd magad gesztenye

A szedd magad akciókat az ország több helyszínén is megtaláljuk a gesztenye szezonban. Sokan ebben az időszakban közvetlenül a termelőtől vásárolják a ropogós magokat. De számos szedd magad akcióval is várják országszerte az érdeklődőket. Ezeken a helyeken is kapható előre leszedett héjas gyümölcs, de aki szedd magadba megy, az nem készen szeretné általában vásárolni. Hiszen a szedd magad akciók akár egész napos programot jelenthetnek kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A városi gyerekek különösen nagy élvezettel tudják magukat belevetni a gyümölcs szedésébe.

A különböző szedd magad akciók helyekkel, időpontokkal az interneten is elérhetőek. Sok esetben a pontos fajták körülbelüli érési idejét is meg tudják adni, vagyis, hogy mikortól szedhetők az egyes fajták. Így pontosan akkor tudunk menni, amikor a minket érintő fajta érik.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Gesztenye

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom