Szelídgesztenye eladó

Szelídgesztenye eladó leginkább a gesztenye szezonban van és ekkor is keressük általában a piacok, bevásárlóközpontok polcain. A szezonon kívül leginkább csak fagyasztott gesztenyemassza formájában tudjuk megvásárolni. Hazánkban a gesztenye fogyasztása leginkább a karácsonyi időszakban jelentős. Bár fogyasztása évről évre folyamatosan növekszik a hazai termés mennyisége nem tudja az itthoni igényeket kielégíteni, így behozatalra szorulunk belőle. Leginkább Olaszországból, Portugáliából, Macedóniából ékezik hozzánk a csemege. A szelídgesztenye ára ennek megfelelően szezonról szezonra változik, mely alakulásában többféle tényező is szerepet játszik.

Sütnivaló szelídgesztenye eladó – hol juthatunk hozzá

Aki a legzamatosabb, legfinomabb termést szeretné, annak érdemes a termelőket közvetlenül felkeresni és tőlük vásárolni a portékájukat. Ráadásul ezzel csökkentjük a környezet terhelését – mint a messziről érkező áruk esetében a szállítás, csomagolás, tárolás, esetleges tartósítás. A helyi termelők ezáltal erősödnek, a vásárló pedig helyi, minőségi terméket kap.

A szezonban számos helyen tudunk közvetlenül tőlük is gesztenyét vásárolni. Bár nem kínálják az utak mentén, mint a zsákos burgonyát, de szedd magad akcióban is megtaláljuk. Ugyanis bármilyen furcsa, a levendula és gyümölcs szedd magad akciók után, már szedd magad gesztenye akciók is vannak. Így aki maga szedné, annak is vannak lehetőségei, hiszen számos helyen várják a lelkes szüretelőket. A helyszínekről és időpontokról érdemes előzetesen interneten keresztül informálódni.

Aki pedig inkább nem szüretelne, de szívesen vásárolna közvetlenül a termelőktől, annak is érdemes az internetes portálokon keresgélni. (Pl. https://agropiac.hu)

Gesztenye fesztiválok – sütnivaló gesztenye

A szezonban országszerte több helyszínen is várják az érdeklődőket a Gesztenye fesztiválokra. Mely rendezvényeken a számos gasztronómiai és kulturális program mellett gesztenye kóstolási – és vásárlási lehetőség is van. Gesztenyés ételek és gesztenyés termékek vásárával is várják a vendégeket. Itt is be tudjuk szerezni a szükséges gesztenye mennyiséget, melyből lekvár, befőtt és házilag készített gesztenyepüré is készíthető. Ha a gesztenye tárolása problémát okoz, akár le is fagyaszthatjuk.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Gesztenye

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom